jedinstveno u SRBIJI!!!

Laser LightSheer Desire

Laserska Epilacija

Laserska epilacija predstavlja medicinsku proceduru kojom se uklanjaju nezeljene dlacice, pri kojoj se koristi laser odredjene talasne duzine. U našem salonu epilaciju radimo na Lumenis LightSheer Desire laseru iz 2019. godine. Ovaj laser predstavlja medicinski, diodni laser najnovije generacije, zlatni standard, dermatološki ispitan, optimalne talasne dužine od 810nm, na kome će raditi isključivo stručno, medicinsko osoblje.

Prilikom laserske epilacije, laserski snop prolazi do folikula dlake, pri cemu ga ostećuje i sprečava dalji rast. Kako bi se postigli najbolji rezultati, tretman se mora ponoviti 4-6 puta u intervalima od 4-6 nedelja za većinu regija. Koliko tretmana će biti potrebno zavisi od debljine dlake i ciklusa dlake. Takođe treba znati da određeni faktori mogu uticati na uspešnost epilacije, kao što su boja i tekstura dlake, boja kože, hormonski disbalans, intervali između tretmana. Laserski zrak deluje na dlaku u aktivnoj fazi rasta. S obzirom da sve dlake nisu istovremeno u aktivnoj fazi rasta, već je prolaze u različitom vremenskom periodu, normalno je da će biti potrebno nekoliko tretmana kako bi rezultat bio zadovoljavajući. Sam tretman laserske epilacije nije bolan, već ga mnogi opisuju kao osećaj peckanja.

Kako se pripremiti za tretman?

Što se tiče pripreme za lasersku epilaciju, ona podrazumeva da regija koja će biti tretirana bude sveže izbrijana. Osobe koje su prethodno išle na depilaciju potrebno je da se briju 3-4 nedelje pre laserske epilacije, i da onda dođu na tretman. Između tretmana dozvoljeno je samo brijanje ili uklanjanje dlačica depil kremom. Nakon tretmana može se očekivati blago crvenilo, koje nestaje za najviše 24 sata.

Laser LightSheer Desire

Ovim laserom mogu se ukloniti dlačice sa svih područja kože, uključujući i osetljiva područja kao što su obrazi, područje oko bradavica i bikini zona. Razloga za strah od ostečenja nekih drugih tkiva apsolutno nema, s obzirom da se radi o medicinskom aparatu čija je optimalna talasna dužina potpuno sigurna i efikasna za pacijente. Takođe, istovremeno hlađenje tokom tretmana povećava udobnost i smanjuje reakciju kože. Laserskom epilacijom, pored neželjene i povećane maljavosti, rešava se i problem uraslih dlačica kao i upalni procesi u folikulu dlake, i postiže se svilenkast, mekan i gladak izgled kože, što predstavlja bitnu prednost u odnosu na neke druge tretmane uklanjanja neželjenih dlačica.